İSTANBUL / ÇEKMEKÖY - Çekmeköy Anaokulu

Çekmeköy Anaokulu

Mimar Sinan Mahallesi Mimar Sinan Caddesi No 45 Çekmeköy İSTANBUL
Vizyon
Milli Eğitim Temel Kanunu çerçevesinde değişime ayak uydurabilen,çağın bilgi ve becerileriyle donanmış,bilime sevdalı kültüre meraklı,duyarlı, nitelikli ve ahlaklı bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Eğitim alanındaki her türlü yeniliklere öncülük ederek,yaşama saygılı,ulusal ve evrensel değerleri özümsemiş, kendini tanıyan sorunlara bilimin ışığında gerçekçi, objektif ve çok yönlü bakabilen,araştırmayı ve sorgulamayı alışkanlık edinen. kendini sürekli yenileyerek çağı yakından takip eden. bilimi sadece alıp kullanan değil,bilime yön veren bireylerin yetişmesini sağlamaktır.
Başarılar
Okulumuz en son 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında ´´Şeker Sizsiniz´´ ve ´´Sanal Değil Gerçek´´ adlı İstanbul İl MEM´in düzenlediği Eğitimde İyi Örnekler Uygulamalarında 1500 proje içinde ilk 100´e girerek ödül kazanmıştır.Bundan önceki yıllarda ´´Sıfır Atık projesi ve bir çok projeye daha imza atmıştır. Ayrıca Beyaz Bayrak ve kalite ödülleri almıştır.2021 Yılında okulumuz ´Geleceğin Okulu Kalite Etiketi´ almış. Harezmi Uygulama Modeli uygulanmakta, e twinning ve stamp çalışmaları yapılmaktadır. Ayrıca koronavirüs nedeniyle çeşitli zararlardan korunmaya yönelik aldığımız tedbirler ve önlemlerde başarı kaydederek ´Temiz Okul Belgesi´ almış bulunmaktayız.
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :İkili eğitim yapılır. (SABAHÇI-ÖĞLENCİ). Ayrıca Çocuk Kulüp sınıfları da veli isteğine bağlı olarak faaliyet göstermektedir.
SABAHÇI SINIFLARIMIZ 08.00 -12.30 ÖĞLENCİ SINIFLARIMIZ 13.00 -17.40
KALORİFER(DOĞALGAZ)
Ulaşım
Kadıköy´ den 14 ÇK ve 14 ŞB, Üsküdar´ dan 9 Ş, Taşdelen´ den 9 ÇN otobüsleri ve Ümraniye´ den minibüsler ve okulumuzun önünden geçmektedirler.
Servis isteğe bağlı olarak bulunmaktadır.
Mimar Sinan Mh.Mimar Sinan Cd.No:45 ÇEKMEKÖY/İSTANBUL
Okulumuz Çekmeköy ilçesi merkezindedir.
Kontenjan Bilgileri
Sınıflar genelde 20-25 kişi kapasitede olup 5 sabah 4 öğlen grubu olmak üzere 9 şubedir.Adres sistemine dayalı olarak mimar sinan mahallesinde ikamet eden çocuk kayıtları yapılmaktadır.Bir sonraki seneye ilkokula gidebilecek büyük yaşlara(5 yaş)öncelik tanınmaktadır. Okulumuz yatakhane vb. fiziki donanımdan yoksun olduğundan kreş yaşı çocuklarına uygun değildir.
Proje Çalışmaları
Öğretmenlerimiz e twinning projesi, harezmi modeli, steam uygulamaları,codeweek çalışmaları, obezite değil aktivite projesi,şeker sizsiniz projesi, sıfır atık projesi gibi bir çok projeye devam etmektedir
Okulumuz 4.Hizmet alanı bölgesindedir